Sale!
Sale!
Out of stock
Out of stock

“Утро”

300.00лв.
Sale!

“Привечер”

330.00лв.
Sale!
Sale!

Пейзаж № 813 L

280.00лв.
Sale!

Пейзаж № 811 L

300.00лв.
Sale!

Пейзаж № 809 L

380.00лв.
Sale!

Пейзаж № 807 L

300.00лв.
Sale!

Пейзаж № 797 L

280.00лв.
Sale!
Out of stock

Пейзаж № 771 L

260.00лв.
Sale!

Пейзаж № 769 L

270.00лв.
Sale!
Sale!

Пейзаж № 768 L

330.00лв.
Sale!

Пейзаж № 732 L

350.00лв.

Онлайн Арт Галерия в София

Онлайн галерия “Александър Асенов”

Галерия 1
Колекция от картини

Когато влезете в галерия Александър Асенов потъвате в един шарен свят. Тя се намира в ателието му. Малко и уютно тихо кътче в центъра на шумния град. Пъстрата колекция от платна ви грабва веднага. Различни картини с класически натюрморти и дъхави букети, шумни градски пейзажи и тихи улици, стари къщи и цветни дворове, бурни морета и тихи заливи. Толкова различни платна, изпълнени с толкова  различни настроения… Грабва ви изобилието от цветове и емоции. А веднага след това ви поразява силното присъствие на художника. Виждате многото лица на един и същи човек.

Александър Асенов е художник с характерен стил. Рисува маслени картини смело, с размах, с наслагвания на багри и внушения. На основата на класичесическия рисунък Асенов надгражда своя неповторим поглед към света.  Картините му носят силен авторски заряд и уникален почерк. Неговата галерия с маслени платна е богата на теми, видяни от различен ракурс. Художникът ви отвежда на различни места – понякога на село, или на морския бряг, в застиналата красота на зимата или сред мириса на цветя. Но винаги пътешествието в неговата галерия е приятно.

Заповядайте в нашата изложбена зала в София

Добре дошли на онлайн изложбата Александър Асенов в София – вашата врата към вълшебния свят на изкуството. Ние сме водеща арт галерия в София, предоставяща на нашите посетители неповторима възможност да се потопят в богатството на творчеството и емоциите, които картините могат да предизвикат. С нашата онлайн галерия сме на разположение на ценителите на изкуството навсякъде, винаги.

Открийте Изкуството: Галерия София в Сърцето на Столицата

Нашата изложбена зала, разположена в центъра на София, е оазис за всички, които ценят прекрасното и вдъхновяващото. Съчетание от съвременни и класически стилове, нашата колекция от картини представя палитра от изразителни произведения, които разказват различни истории. Нашата изложба в София е не само място за наслаждаване на изкуството, но и за обогатяване на своите познания и перспективи.

Изкуство и Прецизност: Галерия Картини

Нашата колекция от картини е вдъхновена от разнообразни теми, стилове и техники. От реалистични пейзажи до абстрактни експерименти – всеки един от нашите произведения носи уникално послание и вълнуваща емоция. Стремим се да предложим нашите клиенти разнообразие, което да отразява индивидуалните им вкусове и предпочитания.

Изкуството на Виртуалното Присъствие: Онлайн Галерия

Разбираме, че нашите посетители се намират навсякъде по света и някога не спират да търсят красотата на изкуството. С тази цел, предоставяме възможност за онлайн разглеждане и покупка на нашите произведения. Нашата онлайн галерия е удобно място за тези, които желаят да разширят своята колекция от картини или да открият идеалния акцент за дома или офиса си.

Вдъхновение и Изразителност

Нашата изложбена зала в София не е просто място за изложби, това е платформа, която насърчава изразителността и въздействието на изкуството върху нашия дух и въображение. Независимо дали сте колекционер, художник или просто обичател на красивото, ние ви каним да се присъедините към нашата общност, където се срещат талант, страст и красота.

Посетете нашата изложбена зала в центъра на София и се потопете в света на изкуството – едно безкрайно пътуване към вълшебството на цветовете, формите и емоциите. Нека заедно открием нови хоризонти и се вдъхновим от великолепието на творчеството.

Изложба с натюрморти на Александър Асенов

Александър Асенов създава богата галерия с цветни картини. Самият художник не крие своето пристрастие към натюрморта. По оригинален начин съчетава класическата представа за жанра със своето индивидуално виждане. Обръща огромно внимание на детайла. В центъра на неговите композиции стоят цветята. Асенов рисува серии с цветя – люляци, маргарити, макове, слънчогледи, рози. И всяка картина от тази пъстра галерия е различна. Носи особеното виждане на художника. Понякога натюрмортът с люляк е дъхав и наситен с аромати, друг път – нежен и изпълнен с деликатност. Веднъж люляците му са поставени в красива порцеланова ваза, друг път – в стара чаша или кана. И всеки от тях ни нашепва нещо различно.

Неговата галерия с натюрморти е пъстра и красива. Можем да видим огнени макове, които избухват пред нас – картина, заредена с много страст. Художникът ни предлага и друга – композиция с три цвята мак – любов и нежност. Александър Асенов създава онлайн изложба от натюрморти с маргарити. Светли и ярки, нежни и ефирни. Създават чувство за изискана деликатност и спокойствие. В своята галерия натюрморти Асенов ни предлага цялата гама от чувства, страсти и емоции.

Колекция с морски пейзажи на Александър Асенов

Галерия 2
Галерия – Александър Асенов

Александър Асенов рисува морски пейзажи. Неговата колекция с картини от морето е също пъстра палитра от различни чувства. Интересен и оригинален е погледът на Асенов. Например картина на море – отрязък от бурно море – без кораби и бряг. Само море. Но колко цветове е насложил във вълните. Колко светлина и обем. Колко бурна емоция предизвиква у зрителя тази картина. Или пък друг негов поглед към морето – тихо море на залез слънце, а в центъра на композицията – букет цветя върху маса. Толкова спокойствие и отмора в една картина. В „Утро” и „Вълшебно утро” морето е част от застинал пейзаж, в който се потапяме и съзерцаваме. В своята колекция от морски пейзажи Асенов ни отвежда и на каменистия бряг, на бурния прибой, сред пурпурни облаци. Усещаме силния вятър, водните пръски и соления мирис на морската вода. Толкова живи и „звучни” са неговите морски картини. Потапяме се в тази колекция от морски пейзажи и поемаме към нови хоризонти.

Колекция с пейзажи от селото

В богатата колекция от картини на Александър Асенов може да видите един нетрадиционен поглед към селото. Художникът ни хваща за ръка и ни отвежда в селото на неговите детски спомени. Без да го идеализира и фаворизира. Просто ни показва своята гледна точка. Колко са мили и приятни за него тези спомени. Там, където е ловил риба като малък, последната къща в махалата, „по баира” където е тичал и играл. Всяка картина в тази галерия е запечатан миг от детството. Конкретен кадър, в който е вложил толкова много. И тъгата по отминалите години. И радостта от спомена. И мъничкото тъга, че нищо няма да се повтори. И житейската основа и сигурност, които му дават връщането към детството и спокойствието на селската идилия.

Всеки сезон присъства в тази богата колекция с пейзажи от селото. Тишината на снега през зимата, песента на щурците на смрачаване през лятото, разцъфналата природа и ароматите на пролетта, спокойствието и богатите багри на есента. Селото е не само споменът за детството, но и упованието на твореца. Извор на красота, творческо съзерцание и вдъхновение.

Галерия с градски картини от Александър Асенов

Галерия 3
Изложба – АсеновАрт

В своята галерия Александър Асенов ни представя оригинално виждане за градския пейзаж. Неговите пейзажи от града са винаги свързани със сезоните. Особено интересно е как Асенов съчетава типичните емблеми на града, шума и хората с природата и сезоните. В неговата галерия може да видите картина на шумна градска улица с трамваи, посипана от първите снежинки. Или пък лятна мараня във Венеция. Пурпурен снежен ден в Амстердам. Или цветен „Нощен изглед” на София. Оригинален поглед на художник, който има сетивата да вижда и пресъздава пластовете на своите светоусещания. В своята галерия градски пейзажи Александър Асенов ни предлага разходка в града по всяко време и във всеки сезон. За него градът е жив организъм. Неделима част от природното въздействие. Художникът по много оригинален начин постига баланса между урбанизъм и природа. В тази градска галерия на Асенов откриваме и баланса в творческите му търсения. Противоречията на внезапното чувство и внушенията на автора.

Картини с пъстри чувства, сътворена от Александър Асенов

Александър Асенов е продуктивен художник  Не може да си представи и ден, в който да не рисува. За него рисуването е необходимост. В своята галерия от картини той отразява себе си. Своите мисли и внезапно възникнали емоции. Своето виждане и гледна точка. Своите чувства и идеи. Своите внушения и страсти. Своите впечатления от другите. Майсторлъкът му е в многопластовото пресъздаване на образите. Многопластово и като техники и рисувачески умения, и като богатство на идеи и внушения. В своята колекция от маслени картини Александър Асенов ни разказва призки. За детството и морето, за радостта и любовта, за болката и тъгата, за нежността и страстта, за миналото и бъдещето.

Александър Асенов създава пъстра колекция от образи, от чувства и емоции, на преживяното от него, галерия от картини, от звуци и аромати. Място, в което има част от всеки от нас. Такава, в която има и по нещичко за всеки от нас.