Налични Картини

Налични Картини

Sale!

Пейзаж № 554 L

870.00лв. 500.00лв.
Sale!

Пейзаж № 552 L

900.00лв. 440.00лв.
Sale!

Пейзаж № 551 L

870.00лв. 370.00лв.
Sale!

Пейзаж № 550 L

870.00лв. 390.00лв.
Out of stock

Пейзаж № 549 L

890.00лв. 440.00лв.
Out of stock

Пейзаж № 548 L

900.00лв. 440.00лв.
Sale!

Пейзаж № 547 L

890.00лв. 420.00лв.
Sale!

Пейзаж № 540 L

780.00лв. 350.00лв.
Sale!

Пейзаж № 538 L

990.00лв. 500.00лв.
Sale!

Пейзаж № 535 L

1,200.00лв. 600.00лв.
Sale!

Натюрморт № 387 N

1,100.00лв. 500.00лв.
Sale!

Пейзаж № 528 L

900.00лв. 470.00лв.

КАРТИНИ

Картини от Александър Асенов

Картини 1
Картини

Когато гледате картини от Александър Асенов, потъвате в един по-различен свят. Свят на любов и красота, на емоции и размисли. Понякога неговите картини неусетно ви връщат назад към детството и смеха. Или пък бурно ви залива вълна от внезапно бликнали чувства. В някои от неговите картини има нежност, любов и хармония. Изразена майсторски със светлите краски на люляците, или пък с ярките цветове на розите. Други картини ни завъртат във вихъра на бурни емоции и страст. Когато погледнете неговите картини пейзажи се пренасяте в друга действителност. Понякога се отправяте нагоре към върха на своите мечти. Друг път нощта ви отвежда на дъното, откъдето трябва да се оттласнете.

В своите картини Александър Асенов успява да изрази себе си. Както сам казва – „всяка моя картина е всичко което имам в мен”. В своите картини той успява да пречупи действителността през своето чувство за хората и света. Така както той я вижда и усеща. Ненатрапчиво, стъпка по стъпка да събужда духовното у всеки от нас. Неговите картини деликатно ни отварят врата след врата, разкривайки пластовете от емоции и размисли на художника.

Картини от Александър Асенов – свят на нежност и хармония

Александър Асенов представя богата палитра от теми в своите картини, но и от чувства и емоции. Рисува любовта, нежността, спокойното съзерцание на морето. Александър Асенов създава картини, в които лесно откриваме неговата чувтвеност. Успява да я предаде и на зрителя. Веселите маргарити, нежните люляци, белите рози в неговите картини натюрморти ни потапят в ефирния свят на любовта и хармонията. Неговите картини пейзажи ни карат да усещаме пролетния аромат на билки и цветя, тихия плисък на вълните, студения мирис на застиналия зимен пейзаж или соленият вкус на морския пурпурен залез.

Александър Асенов рисува различни картини с цветя. Може би именно тези картини натюрморти най-добре представят стремежа на художника към хармония. Хармония със света, със самия себе си, с другите… Картини в хармония с тишината и съзерцанието, които ни отвеждат в нашия личен мир.

Картини от Александър Асенов – спомен от детството

Картини 2
Картини вземете от нас

Александър Асенов ни поднася в своите картини едно много скъпо за всекиго чувство – спомена за детството, независимо дали са картини с цветя или зимни пейзажи. Или старата къща на морския бряг, която сте самият вие. Съзерцавате тези картини и потъвате в нови чувства и размисли. Стяга ви приятното чувство на тъга по отминалите детски години. Картини с пейзажи от морския бряг, картини с маргарити на двора пред бабината къща, картини с полски цветя. Всички те ни обгръщат с топлината на детските спомени. Александър Асенов умее да се връща назад в своите картини, да преосмисля и представя в много измерения споменът. Картини, които ни разказват зимни приказки, или картини с пъстри цветя, изпълнени с детска радост. Картини, които ни карат да си спомняме за детството, с радост и тъга, с умиление и съжаление.

 

Картини от Александър Асенов – емоции и страсти

Александър Асенов е нетърпелив като всеки човек на изкуството. Бърза да пренесе на платното внезапно връхлетялата го емоциия. Излива, хвърля, изсипва, наслагва пластове от силни чувства и страсти в своите картини. Любовта като нежен люляк или разцъфнала роза. Като дъхави полски цветя или яркочервени макове. В тези ярки картини Александър Асенов ни приковава в центъра на своята композиция. С едри мазки, ярки цветове и смел рисунък ни въвежда в света на своите страсти. Любовта, която може да изглежда като бели рози, светли полски цветя или като „Лятна авантюра”. В други картини виждаме морето като мощен тласък за силни емоции – детски спомени, любовна страст, дълбока мъка.

Александър Асенов рисува своите картини като вариации на тема емоции и страсти. Любов, нежност, тъга, радост, спомени. И винаги носещи по още нещо, което зрителят сам си домисля и усеща.

Картини от Александър Асенов – класически дух и съвременно виждане

Александър Асенов създава някои от своите картини, силно повлиян от духа на руската класическа школа. Зимните му пейзажи, „Замръзналото кралство” /159 L, 160 L/,  и „Приказка за снежинките” /117 L /,

Картини 3
Картини – Разгледайте при нас!

много от натюрмортите му. Ясният рисунък на тези картини, класическата пастьозност и хармоничната цветова гама ни показват реалистичната красота на пейзажа или натюрморта. Но Александър Асенов добавя и още нещо много важно в тях – своята ярка творческа индивидуалност. На базата на рисуваческото си умение е надградил многопластови внушения. В тези картини класическият дух се преплита с богатството от лична емоция на художника.

Александър Асенов умее да рисува и различни от тези картини. Съвременни и абстрактни не като стил, а като богата палитра от чувства. Картини, които са едновременно реалистични и многопластови. Картини, много различни – с наслагване на боите, с различна текстура на фона, импресионистични или пък в нежни тонове, близо до акварела. Всеки следващ поглед към готовите картини, го кара да ги вижда по различен начин. Така е и със зрителя. Това е може би мярката за истинското изкуство – всеки нов поглед открива нещо незабелязано и неусетено преди, носи ти още нещо.

Нови картини от Александър Асенов

Александър Асенов е продуктивен художник. Не може нито ден без да рисува картини. Предпочита маслената живопис, защото както сам той казва „винаги знаеш, че ще се получи”. Неговите нови картини ни показват още от душата на художника. „Утро” /166 L / на морския бряг. В нежна пастелна тоналност. Съзерцаваме морския бряг и ни обзема спокойствие и радост. Интерсни са и неговите нови картини натюрморти. Серията картини с люляци – веднъж нежни и светли, излъчващи любов и хармония /164 N, 168 N/. Друг път – взрив от бял люляк на тъмен фон /163 N/. „Натюрморт с полски цветя” /165 N/ – една от онези картини на Александър Асенов, които те кара да потънеш в съзерцателно настроение. Или две други картини – „Натюрморт с полски цветя и череши” /166 N/ и „Селски натюрморт” /161 N/. Две картини с класическа композиция от цветя, плодове и зеленчуци, но напълно различни като внушение. Също серията картини натюрморти с макове – пет вариации на тема любов. Или „Слънчогледи” /167 N/ – бушуващи от чувства и емоция.

Александър Асенов ни представя своите нови картини – вложил е още мъничко от себе си. И зрителят го открива и му се радва.

Картини от Александър Асенов
Картини от Александър Асенов – свят на нежност и хармония
Картини от Александър Асенов – спомен от детството
Картини от Александър Асенов – емоции и страсти
Картини от Александър Асенов – класически дух и съвременно виждане
Нови картини от Александър Асенов